Friday, December 20, 2013

Smíchejte tyto chemikálie a přidejte malé množství vody a zahřejte. Za míchání pak nalijte na kus al


pozn.: Hlavičky sirek se musí přidal až když směs chladne, jinak to chytne. Nevýhoda je, že když se přidá málo hlaviček ze sirek, nebo se nepřidají vůbec vzniklou dýmovnici skoro není možný zapálit. Když hoří, tak nemá moc velký plamen, ale má velkou teplotu.
1) Dáme vařit 65ml vody (nejlépe na spirálovém vařiči) a ve vodě rozpustíme. Až se dusičnan rozpustí, přidáme 35g sorbitolu (lze přidat i trochu ZnO).
Veškeré tyto směsi produkují po zapálení více-méně bílý kouř. Některé z nich jsou lehce zapalitelné, některé hůře. Stručný popis je dán u každého návodu zvlášť.
Je třeba dát vzniklou směs do válce z kartónu, ve kterém udělejte několik děr. Je dobré použít asi 3cm širokým a 10cm dlouhý válec. Díry by měly být udělány i po obvodu válce. I když nejsou dýmy, které jsou produkovány za použití těchto návodů přímo jedovaté, příliš katalog tupperware je nedýchejte (pokud je to možné).
Většinou není bezpečné míchat amonnou sůl a chlorečnan dohromady, ale tato směs je obvykle obvykle stabilní s možností skladování katalog tupperware kolem 10-ti let, jestliže je uchovávána v suchu. Pokud je problém s tím, že směs hoří místo toho aby jen dýmila, pak přidejte 5% chloridu amonného a 5% jedlé sody (hydrogenuhličitanu sodného).
Smíchejte tyto chemikálie a přidejte malé množství vody a zahřejte. Za míchání pak nalijte na kus alobalu a počkejte, až to zatuhne. Pak rozlámejte na malé kousky a vysušte na slunci. Až je tato směs suchá, tak ji najemno rozetřete. Pak přidejte chlorid amonný; experimentujte s množstvím chloridu amonnného, je možné ho přidat i více...
Tato směs je používána v americké armádě a říká se jí HC. Pokud nebudete mít opravdu práškový hliník, tak bude velmi obtížné ji zapálit. Bude pravděpodobně nutné ji zapálit pomocí hořčíkové pásky. Jakmile se ji však podaří zapálit, tak kouří jak zjednaná.
pozn.: Tohle je velice účinná směs, je však problémové sehnat její složku (silicid vápenatý). Pokud se vám to podaří, pak budete odměněni krásně bílým dýmem. Jako obvykle jde i tato směs zapálit velmi obtížně.
žlutý
Postup: Každá z látek se rozemele na jemný prášek a poté se smísí s ostatními. Dokonale se promíchá. Potom se namočí katalog tupperware a usuší, znovu rozemele - to opakujeme alespoň 2x (aby vznikl dokonale jemný a totálně hořlavý prášek).
Střelný prach je základní výbušnina. Sám o sobě samozřejmě nevybuchuje, pouze rychle hoří a hodně čoudí. K tomu, aby vybouchnul potřebujete pevnou krabičku, nebo trubku dobře uzavřenou s malým otvorem na zápalnou šňůru.
Černý prach je bezpochyby nejstarší známou výbušninou avšak stále se využívají jeho charakteristické vlastnosti, které jen stěží nahradí jiná výbušnina. Střelný prach je nejslabší výbušninou a má velmi pomalý trhací účinek, rychlost šíření výbušného rozkladu je maximálně 340m/s(tj.rychlost zvuku). Nejde tedy o skutečnou detonaci, ale deflagraci. Střelný prach se proto řadí mezi střeliviny. Volně zapálen rychle shoří bez výbuchu. Zapálením v uzavřeném prostoru prudce vzrůstá tlak plynů a při dobrém utěsnění pak přechází hoření ve výbuch. Roznětem pomocí rozbušky exploduje i volně nasypaný. Používá se pro trhání kamene na desky, pařezů, ledu, v pyrotechnice a vojenství.
Síra
1. Odděleně rozemeleme dusičnan, síru a uhlí. K mletí můžeme použít třecí misku, ale zdaleka nejlepší a nejrychlejší je mletí v elektrickém mlýnku, nebo výkonném mixéru. (mletí uhlí provádějte někde venku, jinak bude všechno černé a do smrti se toho nezbavíte). Složky mají být co nejjemnější, velikost částeček přibl. jako polohrubá mouka je zcela dostačující. 2. Máte-li katalog tupperware vše dokonale rozmělněno, smíchejte všechny složky v daném poměru (např.75g dusičnanu ,10g síry a 15g dřevěného uhlí)v plastové, nebo dřevěné nádobce. Tu uzavřete víkem tak, aby se prach nemohl vysypat a intenzívně protřepávajte katalog tupperware až je prach dobře promíchaný a stejnojměrně zbarven do šedo-černé barvy(cca 3-5 minut). Dodatečně můžete prach po malých dávkách(20g) rozetřít v porcelánové, nebo skleněné třecí misce. V žádném případě jej nemíchejte pomocí mixéru a podobných katalog tupperware šíleností !
Hotový prach můžete ihned odzkoušet . Základní typy prachů můžete katalog tupperware použít na přípravu ohňostrojů, dělobuchů a zápalných směsí. Noční výbuch černého prachu je velmi efektní, protože prach má vysokou teplotu při explozi a dává dlouho trvající záblesk. katalog tupperware
Stejnorodá látka ,šedě-černé barvy. Hustota katalog tupperware se pohybuje okolo 2,0 g/cm3 v závislosti na jemnosti a stupni katalog tupperware promýchání. V stejné závislosti katalog tupperware je i rychlost hoření prachu - čím je jemnější a lépe promíchaný, tím hoří rychleji. Rychlost hoření je také závislá na hustotě prachu,čili - stlačený prach hoří pomaleji a volně nasypaný nejrychleji. Výbuchová teplota: 2400°C Energie(E): 720 kcal/kg Objem plynů(V o ): 280 l/kg Tlak plynů (p): 6900 atm (standardní )
Vezmete obyčejný tenisák vyvrtáte do něj díru o průměru tak 0,4 cm. Potom si seženete pár krabiček takových těch sirek co škrtnou o cokoliv. Uřežete nebo oškrábete z nich hlavičky a narvete do toho tenisáku katalog tupperware můžete přida

No comments:

Post a Comment